Στο «Δρόμο της Πεταλούδας»

Οι ταλαντούχοι άνθρωποι δεν είναι εξαίρεση. Είναι ο κανόνας. Οι επιχειρήσεις παραγνωρίζουν πολλές φορές αυτή την απλή αλήθεια, χάνοντας ουσιαστικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Τρόπος Παρακολούθησης 

Σύγχρονη τηλεκατάρτιση μέσω webex

Απευθύνεται

Σε οποιονδήποτε αναζητά τρόπους και κουράγιο να εκφράσει δημιουργικά τα χαρίσματα του.

Σκοπός

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένα άτομο –όπως και μια επιχείρηση– για τον εαυτό του είναι να ανακαλύψει και να διατυπώσει την προσωπική του αποστολή (mission statement) και στη συνέχεια να εντάξει στο τρόπο που ζει και λειτουργεί αυτή την Αποστολή, προχωρώντας σε όλες τις αλλαγές που χρειάζονται.

Ο Δρόμος της Πεταλούδας είναι ένα διεθνές, πιστοποιημένο σύστημα που καθοδηγεί τον συμμετέχοντα να κάνει συγκεκριμένα βήματα για να επιτύχει ακριβώς αυτό. O Δρόμος της Πεταλούδας είναι ένας Δρόμος απελευθέρωσης. Συνδυάζει βιωματική εκπαίδευση και προσωπική καθοδήγηση (coaching) και αποσκοπεί στον εντοπισμό της αποστολής, των κεντρικών ικανοτήτων και των βασικών ταλέντων καθώς και στην αξιοποίησή τους ώστε να εμπλουτίσουν την καθημερινότητα με ικανοποίηση και να της δώσουν πληρότητα. Για όσους, δε, γονιούς αναρωτιούνται αν ο Δρόμος της Πεταλούδας είναι γι` αυτούς, η απάντηση είναι ότι όσο οι ίδιοι συνδέονται με τα ταλέντα τους, "μαγικά" εμπνέουν και το περιβάλλον τους με πρώτους και καλύτερους τα παιδιά τους.

Η Πεταλούδα είναι ένα σύμβολο διαχρονικό και διαπολιτισμικό. Μας αγγίζει βαθιά και καταλυτικά γιατί σηματοδοτεί τη δυνατότητα της αλλαγής και του μετασχηματισμού σε ένα από τα ομορφότερα, ελεύθερα πλάσματα της φύσης. Τέτοια πλάσματα είμαστε κι εμείς.

Όσοι βαδίσουν στο Δρόμο της Πεταλούδας θα είναι σε θέση να διατυπώσουν το σκοπό/αποστολή τους σε μία φράση, να βάλουν σε προτεραιότητα τις περιοχές των ικανοτήτων και των ταλέντων τους και να περιγράψουν τα εμπόδια στην εκπλήρωση του σκοπού τους και στην έκφραση των ικανοτήτων τους. Επίσης θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τεχνικές μετασχηματισμού των εμποδίων σε δυνατότητες, να εστιάσουν και να ενεργοποιήσουν τους πόρους που χρειάζονται και να φτιάξουν ένα σχέδιο δράσης. Τέλος μαθαίνουν απλούς και άμεσα εφαρμόσιμους τρόπους ώστε να εντάξουν τα παραπάνω στην καθημερινότητά τους και να αυτορυθμίζονται όταν βγαίνουν από το Δρόμο.

Διάρκεια

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 24 ώρες. 

 • Παρασκευή, 27/11/2020 4 ώρες, 17:00 - 21:00
 • Σάββατο, 28/11/2020 4 ώρες, 17:00 - 21:00
 • Σάββατο, 05/12/2020 4 ώρες, 17:00 - 21:00
 • Κυριακή 06/12/2020  4 ώρες, 17:00 - 21:00
 • Παρασκευή, 11/12/2020 4 ώρες, 17:00 - 21:00
 • Σάββατο, 12/12/2020 4 ώρες, 17:00 - 21:00

Θεματολογία

 • Ενότητα 1η Από το σκοτάδι της δουλειάς στο φως της δημιουργίας – Εισαγωγική συνάντηση και παρουσίαση του Προγράμματος ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ.
 • Ενότητα 2η Η ανακάλυψη της πυρηνικής μας ικανότητας. Το πρώτο στάδιο «του αυγού» των ταλέντων και ικανοτήτων μας και τεχνικές αποκάλυψής του.
 • Ενότητα 3η Το κέλυφος των εμποδίων – Το στάδιο «της κάμπιας» και ο προσδιορισμός των βασικών πεποιθήσεων, συμπεριφορών και άλλων εμποδίων για την πραγματοποίηση του σκοπού μας.
 • Ενότητα 4η Ο μετασχηματισμός των εμποδίων – Το στάδιο «της κάμπιας» που ετοιμάζεται να φτιάξει «το κουκούλι» της. Οι τρόποι να μετασχηματιστεί, ό,τι μας εμποδίζει στην πραγμάτωση του σκοπού μας, σε μάθημα ζωής.
 • Ενότητα 5η Το κουκούλι των βοηθειών – Το στάδιο της επιστράτευσης όλων των εσωτερικών πόρων, αλλά και της εξωτερικής βοήθειας που μπορεί να συγκεντρώσει κάποιος και να τον βοηθήσει στην πραγμάτωση του σκοπού του.
 • Ενότητα 6η Ας περάσουμε στην δράση – Το σχέδιο δράσης – τι είναι, πώς το καταρτίζουμε – πώς το παρακολουθούμε.
 • Ενότητα 7η Η γιορτή της ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ. Το στάδιο της πεταλούδας που πετάει ελεύθερα προς το όνειρό της. Το κλείσιμο του παλιού κύκλου και το άνοιγμα του νέου. Τα μαθήματα που θα κρατήσουμε από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ και η γιορτή του πετάγματος

Οφέλη

Οι συμμετέχοντες με την λήξη του προγράμματος θα έχουν καταλήξει σε ένα προσωπικό σχέδιο δράσης το οποίο θα τους οδηγεί με συγκεκριμένα βήματα στην επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν και στην απελευθέρωση του δυναμικού τους.

Επίσης, θα έχουν μάθει πώς να παρακολουθούν, να διορθώνουν και να υλοποιούν αυτό το σχέδιο. Τέλος θα εξοπλιστούν με ένα εγχειρίδιο την προσωπικής τους πορείας που θα μπορούν να το αξιοποιήσουν κάθε φορά που θα έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοια προβλήματα.

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέχεται στα 230€

- Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
- Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης

Βιογραφικό Αγγελικής Πλουμά

 ¨Το πλεονέκτημα που με διαφοροποιεί είναι ότι έχω εκπαιδευτεί και εκπροσωπώ αποκλειστικά στην Ελλάδα το διεθνές πρόγραμμα ανάδειξης και ανάπτυξης ταλέντων "butterfly connection".¨

Έχει θητεύσει σε πολλές και διαφορετικές επιτελικές και λειτουργικές θέσεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς (Ανθρώπινο Δυναμικό, Εσωτερικός Έλεγχος, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Σπουδών, Δημόσιες Σχέσεις) και ως ελεύθερος επαγγελματίας (εκπαιδεύτρια ενηλίκων, σύμβουλος, coach). Έχει μεταπτυχιακό σε Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει και πιστοποιηθεί σε προγράμματα Gestalt, Life Purpose, Συμβούλου, Διαμεσολαβητή Συγκρούσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδικεύεται στη βιωματική εκπαίδευση, έχει διδακτική εμπειρία στο αντικείμενο στο University of Edinburgh, όπου και πραγματοποιούσε σπουδές διδακτορικού επιπέδου. Επίσης έχει συντονίσει τη διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου βιωματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα το 2008 για την Ένωση Βιωματικών Εκπαιδευτών Ευρώπης.

Εργάστηκε για 12 έτη έχοντας στην ευθύνη της το Tμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στον τομέα της Υγείας και διετέλεσε επί 4 έτη εκλεγμένο μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του. Εργάζεται ως coach ανώτατων διοικητικών στελεχών στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα οποία, επίσης, εκπαιδεύει σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης, ηγεσίας και διαχείρισης κρίσεων και συγκρούσεων. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Ζωές που ξεχωρίζουν, ιστορίες που μεταμορφώνουν», εκδόσεις Φίλντισι 2016, το οποίο ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Public, στην κατηγορία Δοκίμιο. Είναι τακτική αρθρογράφος στο HR PROFESSIONAL και στο διαδικτυακό περιοδικό «Επιχειρώ» σε θέματα coaching, ηγεσίαs, προσωπικής ανάπτυξης και management.Η προσωπική της αποστολή είναι να υποστηρίζει στελέχη και ιδιώτες στο να βρίσκουν και να αξιοποιούν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους αντλώντας όλο και μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή και τις δραστηριότητές τους.

Δήλωση Συμμετοχής

Μπορείτε να κατεβάσετε την Δήλωση  για την συμμετοχή σας στο σεμινάριο ΕΔΩ και να την αποστείλετε στο  plus@dimitra.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλ. 2410554026 - 210 8838540, e-mail plus@dimitra.gr, Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.