Πρώτες Βοήθειες στην εργασία

Πολλά από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος στην καθημερινότητα του, όπως ένας μικροτραυματισμός, μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα, από τον ίδιο ή τους κοντινούς του ανθρώπους χωρίς ιατρική ή νοσηλευτική συνδρομή. 

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» αντιλαμβανόμενος τη σπουδαιότητα της παροχής Πρώτων Βοηθειών ιδιαίτερα στον εργασιακό χώρο, υλοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης τα οποία είναι κατάλληλα για χώρους εργασίας με μικρό αριθμό εργαζομένων και χαμηλό δείκτη εργασιακής επικινδυνότητας.

Διάρκεια: 6 ώρες / Κόστος: 60€

Εναρξη: Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2020 

Στόχος

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες την απαραίτητη γνώση στις πρώτες βοήθειες και την αναζωογόνηση, προκειμένου να  είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε επείγοντα περιστατικά - συμβάντα και να παράσχουν αποτελεσματική αρχική φροντίδα.

 Απευθύνεται

  • Σε απόφοιτους  ΙΕΚ
  • Σε καθηγητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Σε ομάδες πληθυσμού (ιδιωτικοί /δημόσιοι υπάλληλοι, γονείς κλπ)

 Τα οφέλη σας

Με τη λήξη του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και θα είναι άριστα προετοιμασμένοι  ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της διατομεακής και διεπιστημονικής συνεργασίας που άπτονται των επειγουσών καταστάσεων.

Θεματικές ενότητες

  • Εισαγωγή στις πρώτες βοήθειες (προσέγγιση θύματος, έλεγχος αιμορραγιών, παθολογικές καταστάσεις, οξέα καρδιολογικά προβλήματα, αντιμετώπιση αλλεργιών, δείγματα εντόμων, δηλητηριάσεις, αντιμετώπιση καταγμάτων, πνιγμονή από ξένο σώμα, εγκαύματα, ηλεκτροπληξία)
  • Βασική υποστήριξη ζωής.
  • Πρακτική άσκηση σε ανθρώπινο ομοίωμα, παιχνίδια ρόλων.

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 60€

Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κε.Δι.Βι.Μ. 2 «ΔΗΜΗΤΡΑ» 

Εκπαιδεύτρια

Φράγιου Ασπασία - MSc Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, Διασώστρια ΕΚΑΒ

Πτυχιούχος Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Λάρισας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κάτοχος πτυχίου Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), καθώς επίσης και διπλωματούχος του ΕΟΠΠΕΠ της επαγγελματικής ειδικότητας « διασώστης/πλήρωμα ασθενοφόρου».

Εργάστηκα ως Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων σε ιδιωτικό παθολογοανατομικό εργαστήριο, και στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Λάρισας. Από το 2000 έως το 2008 επιτέλεσα εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Λάρισας, με πλήρες ωράριο, στο τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων. Από το 2007 εώς σήμερα εργάζομαι στο ΕΚΑΒ Λάρισας ως διασώστρια/πλήρωμα ασθενοφόρου. Από το 2009 ανήκω στο κύριο διδακτικό προσωπικό του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε επιμορφωτικά προγράμματα δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα πρώτων βοηθειών. Είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και διευθ/τρια προγραμμάτων CPR/AED του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) και ανήκω στο Μητρώο Πολιτικής Προστασίας ως ειδικευμένη εθελόντρια/διασώστρια. Συμμετείχα σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια με ελεύθερες ανακοινώσεις και ερευνητικές εργασίες.

Δήλωση Συμμετοχής

Κατεβάστε την Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ και αποστείλλετέ την με email στο plus@dimitra.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Αθήνα: Τηλ. 210 8838540 email: athens@dimitra.gr, Φερρών 16, Υπεύθυνη κα Ζαμίνου Μαρία
Θεσσαλονίκη: Τηλ. 2310547180 email: thes@dimitra.gr Κωλέττη 24, Υπεύθυνη κα Τσαντίλη Αθανασία 
Λάρισα: Τηλ. 2410 554026, e-mail plus@dimitra.gr  οδός Παλαιολόγου 19 (πλατεία ΟΣΕ) Υπεύθυνη κα Κορδελά Ελευθερία.
Βόλος: Τηλ. 2421038333, email: volos@dimitra.gr Φερρών 65,  Υπεύθυνη κα Μαστρονικολή Ελένη
Τρίκαλα: Τηλ.  24310 31450 email:  trikala@dimitra.gr Νίκης 1-3, Υπεύθυνη κα Ταμπούζου Πέννυ